Доналд Тръмп отказа да участва в нов предизборен дебат с Камала Харис

Бившият президент и кандидат за нов мандат от Републиканската партия Доналд Тръмп

Доналд Тръмп отхвърля възможността да участва в нов предизборен дебат с опонента на президентските избори в САЩ Камала Харис. Това каза бившият президент по време на предизборно събитие в Северна Каролина.

Новината идва само два дни, след като двамата се изправиха в първия дебат помежду си. В него бяха обсъдени теми като икономика, войните в Украйна и Израел, мигрантите, абортите, правото на притежание на оръжие и т.н. Тръмп беше поставен в ситуация, в която му се налага да се отбранява.

Според множество проучвания, медии и анализатори именно Харис се оказа победител в дебата, въпреки че и двамата кандидати се обявиха за победители.

Вижте също Инфлация, войни и ядене на котки от имигранти. Как премина първият дебат между Тръмп и Харис

„Когато някой призьор загуби, първите му думи винаги си „искам реванш. Проучванията ясно показват, че аз спечелих дебата срещу другарката Камала Харис, радикалният ляв кандидат на демократите“, написа Тръмп в дълъг пост в собствената му социална мреж Truth Social.

Тръмп също се оплака, че дебатът с Харис е бил "нечестен" и "нагласен", защото срещу него, освен опонентът му, са били и модераторите.

От своя страна от кампанията на Харис потвърдиха нейната готовност да се изправи отново срещу бившия президент и кандидат на републиканците.

Харис беше избрана и прие да бъде кандидат на демократите, след като по-рано настоящият президент на САЩ Джо Байдън се оттегли от надпреварата след множество критики за физическото му състояние, отправени от ключови представители на Демократическата партия, както и от нейни донори.

Доналд Тръмп категорично спечели номинацията на Републиканската партия още преди месеци и официално я прие няколко дена след опита за атентат срещу него.

Изборите за президент на САЩ ще се проведат на 5 ноември, а предварителното гласуване в някои щати вече започна.

Вижте също "Предстоят изпитания". Какво да очакваме от Тръмп 2.0