Идва ли краят на Доган в ДПС с Пеевски

Your browser doesn’t support HTML5

Какво става в ДПС, след като Делян Пеевски стана председател? Все още ли последната дума в движението е на Ахмед Доган? Или първият му лидер, който не е от турски етнически произход, вече има повече влияние от почетния председател?

Генка Шикерова разговаря по тези въпроси с Осман Октай, който е бивш член на ДПС, дългогодишен зам.-председател, смятан за дясната ръка на Доган. През 2001 г. е отстранен от ръководството на партията поради редица несъгласия с ръководителя ѝ.

На изборите през юни ДПС отново ще влезе в Народното събрание, но въпросът е дали ще увеличи броят на депутатите си. Движението влезе в предизборната кампания с девиза „Заедно с хората“, но двамата лидери – Делян Пеевски и Джевджет Чакъров доскоро не бяха виждани често сред избирателите. През последната седмица обаче Пеевски посети Кърджали, Рибново и Хасково.

Така ДПС все по-видимо се представлява само от Делян Пеевски, който е санкциониран за корупция по глобалния закон „Магнитски“ от САЩ и Великобритания. А това поставя въпроси за международната репутация на България и колко високо ще стигне Пеевски в управлението на държавата въпреки обвиненията.