Битката за Соледар в снимки. Украинските войници продължават да се сражават

Украински войник стреля с миномет по руските позиции край Соледар на 14 януари.

На 10 януари руски наемници от групировката "Вагнер" съобщиха, че са установили контрол над източния украински град, известен със своите солни мини. В действителност обаче боевете продължават.

Украински войник стреля с картечница по руските позиции край Соледар на 14 януари.

Въпреки че градът има малка стратегическа стойност, превземането му би било най-значителната победа на Москва на бойното поле от месеци насам.

Украински войник носи минохвъргачка, с която ще стреля към руските позиции край Соледар на 14 януари.

"Всичко е напълно разрушено. Почти не е останал живот. Какво се опитва да спечели Русия там?", попита украинският президент Володимир Зеленски миналата седмица.

Окървавена бронежилетка на украински военнослужещ е оставена на земята близо до Соледар.

И двете страни не съобщават колко са жертвите, въпреки че анализатори казват, че това са едни от най-интензивните боеве във войната.

Спътникова снимка от 10 януари показва част от разрушенията в част от Соледар - град, в който преди руската инвазия са живели 10 000 души.

Украински войник си почива по време на боевете в Соледар на 14 януари.

Докато анализаторите продължават да повдигат въпроси за стратегическото значение на ожесточените боеве за Соледар и Бахмут, Русия продължава да влага много в опитите си да превземе източните градове, които имат символична стойност за Кремъл.

Украински войник край бойна машина на пехотата БМП-2 край град Соледар на 14 януари.

Украинска бойна машина БМП-2 обстрелва руските позиции край Соледар.

Евентуална победа на руските сили в битката за Соледар ще им позволи да се доближат до по-големия град Бахмут, който се намира на около 15 км югозападно.

Украински войници атакуват руски позиции на фронта край град Бахмут на 15 януари.

Битката за града, в който преди са живели 70 000 души, продължава от месеци и оставя след себе си апокалиптични сцени на смърт и разрушения.

Украински войници обстрелват с ракетен комплекс БМ-21 Град руските позиции на фронтовата линия край град Бахмут на 15 януари.

В коментар, излъчен същия ден, руският президент Владимир Путин обяви победа в Соледар, като заяви: "Има положителна динамика (в боевете). Всичко се развива по план".

Киев отрече твърдението, като заяви, че тежките боеве продължават.

Украинските сили в Соледар и Бахмут продължават да се сражават с войските на Москва. Фотожурналистите на Радио Свобода Сергей Нужненко и на Ройтерс Олександър Ратушняк заснеха тези кадри от войната на 14-15 януари.