След опит да се барикадира в дома си. Мъж от София е задържан за домашно насилие над украинка

Илюстративна снимка

Мъж от столичния кв. “Хаджи Димитър” е задържан с прокурорска заповед по обвинение, че е нанесъл побой над жена в условията на домашно насилие, съобщиха от Софийката районна прокуратура в четвъртък.

По неофициална информация на сайта “Оффнюз” жертвата е от Украйна. Тя е имала интимна връзка със задържания и се е нанесла да живее при него преди около два месеца. Според съседи, цитирани от изданието, това не е първата подобна проява на мъжа.

От държавното обвинение уточняват, че мъжът е “нанесъл множество удари с ръце и крака в областта на главата и тялото” на пострадалата. Той е обвинен за причиняване на лека телесна повреда, за което може да получи до 3 години затвор.

Първоначално случаят беше отразен с информацията, че мъж се е барикадирал в апартамента си в ранните часове на сряда. Малко преди да бъде задържан, от от апартамента е изведена жена, за която има съмнение, че е станала жертва на насилие, съобщи БНР.

Няколко часа по-късно “Оффнюз” допълни информацията с това, че въпросната жена е била с видими следи от побой и е украинка. Според неофициална информация на изданието насилникът е Орлин Гигов - бивш шофьор във веомствената болница на МВР.

Имената му съвшпадат с инициалите, разпространени в четвъртък от прокуратурата. Разследващите обаче не коментират други подробности, освен че обвиняемият остава в ареста за 72 часа, след което ще бъде поискано от съда постоянното му задържане.

Вижте също "Отвори си устата, сега ще те застрелям." Как една жена се спаси след 16 години насилие