"Медийни истерии". След горивата и олиото, правителството очаква спекулации с брашното и захарта

Asen Vasilev

Правителството има информация, че и занапред ще има “акции” за създаване на “медийни истерии”, свързани с цените и наличностите на определени търговски продукти. Това стана ясно от думите на вицепремиера и финансов министър Асен Василев в неделя пред БНР.

“Виждаме неоправдани увеличения при определени търговци за ден-два, след което всичко се успокоява, като това е синхронизирано с организирано медийно отразяване”, каза Василев.

Коментарът му беше по повод масовото изкупуване на олио в края на тази седмица и опашките за бензин в края на миналата седмица.

“Има запаси на слънчогледово семе за 4 години”, каза Василев по повод опашките за олио от четвъртък и петък.

Преди седмица премиерът Кирил Петков нарече “хибридна атака” твърденията, че се очаква масов скок в цените на горивата. Предупрежденията бяха, че бензинът и дизлеът ще се увеличат до над 3,20 лева за литър. Това така и не се случи.

“Имаме информация, че подобни акции се подготвят с брашното, със захарта. Това са едни медийни истерии, които се организират, без да има никаква база”, каза Василев. Той не уточни кой стои зад организацията на “акциите”.

Вижте също "Политическа или хибридна атака, свързана с младежката организация на ГЕРБ". Правителството отрече недостиг на горива