Понтонен мост и нови хеликоптери. Какво прави Русия до границата с Украйна

Руски палатки и артилерия, заснети на 15 февруари 2022 г. в тренировъчната зона Опук на полуостров Крим, който Русия анексира незаконно от Украйна през 2014 г. Maxar съобщава, че артилерийските части продължават да тренират в района и оборудването е позиционирано под формата на конвой.

Руска военна техника, разположена на езерото Донузлав в Крим, на 15 февруари. Според Maxar артилерийски части са разположени в полетата близо до гарнизона, а наблизо остават и военните палатки. Няколко големи групи бронирана техника са разположени под формата на конвой.

Подразделение с размер на батальон в конвой близо до полигона Филативка в Крим на 15 февруари.

Бронирани машини на железопътна станция в Евпатория в Крим на 15 февруари.

Военен конвой близо до руския гарнизон в Евпатория на 15 февруари.

На тази снимка се вижда строителство на път и нов понтонен мост над река Припят в Беларус на 15 февруари. Мостът е на по-малко от 6 километра от границата между Беларус и Украйна.

Сателитно изображение показва войски и оборудване в тренировъчната зона Брестски в Брест, Беларус, на 16 февруари. Анализатори на Maxar казват, че самоходните артилерийски единици продължават да провеждат учение в района, а войските и оборудването са разположени в близкото влаково депо в Брест.

Маркираната земя около летището Зябровка в Беларус показва къде са били войските и техниката. Maxar заявява, че големи сухопътни сили, наскоро разположени на това летище, са в неизвестност.

Летище Зябровка в Беларус на 15 февруари. Maxar казва, че тук е пристигнало ново подразделение, състоящо се от близо 20 бойни хеликоптера.

Военен конвой се отправя на запад към Речица в Беларус на 15 февруари. Повечето от оборудването и войските, разположени в района, са заминали.

Бойна единица, включваща бронирани машини и артилерия, в конвой в учебния полигон Курск в Русия на 14 февруари.

Самоходна артилерия в конвой на входа на учебния полигон Курск в Русия на 14 февруари.

Русия съобщи, че изтегля част от силите си, разположени близо границата с Украйна. Западът обаче изрази съмнения и обвини Москва, че дори засилва военното си присъствие в региона. Тези сателитни снимки показват какво се случва.