Директорът на ЦРУ пристигна в Москва за разговори с руското правителство

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс е бил в Москва за среща с руски официални лица. Това се случва на фона на постоянно напрежение между Съединените щати и Русия.

Бърнс се е срещнал с Николай Патрушев, който оглавява Руския съвет по сигурността. Двамата са обсъдили "отношенията между Русия и САЩ", съобщи пресслужбата на съвета във вторник.

Американското посолство в Москва съобщи, че Бърнс е начело на делегация от висши американски представители, които посещават Русия по искане на президента Байдън във вторник и сряда.

"Те имат срещи с представители на руското правителство, за да обсъдят широк кръг въпроси от двустранните отношения", казва посолството.

Вижте също Нова книга описва отравянето на Гебрев през 2015 като поръчка на Кремъл

Отношенията между Русия и Съединените щати са в най-ниската си точка след края на Студената война.

Вашингтон обвинява Москва в намеса в американските избори, незаконно анексиране на украинския полуостров Крим, поддържане на конфликта в Източна Украйна, както и отравянето на руския опозиционер Алексей Навални.

Президентът на САЩ Джо Байдън каза по-рано, че въпреки напрежението неговата администрация ще търси сътрудничество с Москва по определени теми, сред които стратегическото ограничаване на оръжията, ядрените преговори с Иран и борбата с хакерските атаки за откуп.

Вижте също Путин заплаши Запада, че Русия ще го наблюдава "през прицела на нашите системи за отбрана"