Алек Болдуин е изстрелял един боен патрон, с който е ранил и двете жертви

Алек Болдуин се яви пред съда на 26 ноември 2021 г.

Според разследващите смъртоносния инцидент по време на снимките на филма "Rust" Алек Болдуин е изстрелял един единствен боен патрон, с който е ранил и двамата потърпевши. Куршумът е минал през тялото на операторката Халина Хътчинс, ранявайки я смъртоносно, след което е уцелил режисьора Джел Суза в рамото. Това съобщи полицията на град Санта Фе на пресконференция в сряда вечер.

През миналата седмица беше съобщено, че Болдуин е убил операторката на новия му филм и е ранил режисьора с реквизитно оръжие по време на снимките.

Разследването сега се фокусира върху това как бойни патрони са се появили на снимките. Според полицията екипът е проявил небрежност на снимачната площадка.

Зареденото оръжие е било подадено на Болдуин от помощник-режисьора Дейв Холс, който е обяснил, че то е безопасно. Той също не е знаел, че в пистолета има бойни патрони. На разследващите Холс е казал, че е била негова отговорност патроните в оръжието да са халосни.

Все още не са повдигнати обвинения, но полицията не изключва това да стане скоро. "Всички варианти са възможни... Към този момент нищо не е изключено", каза районният прокурор Мери Кармак-Олтуайс през журналисти.

Разследващите са събрали около 600 доказателства, включително 3 огнестрелни оръжия, 500 броя муниции, дрехи и аксесоари. Събрани са бойни, халосни и други патрони, чиято категория се изяснява от специалисти по балистика. Някои от тях са изпратени за анализ в лаборатория на ФБР във Вирджиния.

Според думи на шериф Адан Мендоза няма съмнение, че Болдуин е изстрелял куршума. Актьорът оказва пълно съдействие на полицията по време на разследването.

Вижте също С токчета срещу полицията. Българката, която стана символ на надежда в Турция