Бивш партньор на БСП се присъедини към коалиция „Продължаваме промяната“

Кирил Петков и Асен Василев продължават разговорите за разширяване на коалицията

„Политическо Движение Социалдемократи“ (ПДС) се присъдедини към коалиция „Продължаваме Промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г.

От “Продължаваме промяната” казаха, че продължават разговорите и с други партии за разширяване на коалицията. Условието е “те да са готови да спазват заложените в споразумението принципи”.

Вижте също “Условието е да не искат места в листите”. Василев и Петков търсят партия мандатоносител

„Политическо движение Социалдемократи“ е основано през 2000 г. от бившия депутат от БСП Николай Камов. Преди това той е народен представител от БСП в три парламента, от 1991 до 2001 година. След това ПДС става коалиционен партньор на социалистическата партия и Камов отново е два мандата депутат, чак до 2009 г.

Основател на ПДС е и Ивайло Калфин, който беше кандидат за президент на БСП през 2011 г., но загуби на втория тур от Росен Плевнелиев от ГЕРБ. Калфин беше вицепремиер и във второто правителство на Бойко Борисов, номиниран от партията на бившия президент Георги Първанов, АБВ. Днес „Политическо движение Социалдемократи“ се оглавява от Елена Нонева.

Вижте също "Повечето партии се обърнаха към нас". Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" пред Свободна Европа