Мечтата да отлетиш. Хиляди се опитват да напуснат Афганистан

Стотици хора тичат покрай американски транспортен самолет, който се движи по пистата на международното летище в Кабул. В понеделник хиляди афганистанци се втурнаха на асфалта на международното летище в Кабул. В търсенето на отчаяни опити за бягство от страната, след като беше превзета от талибаните, някои от тях се хванаха самолета.

Евакуирани афганистанци на борда на транспортен самолет C-17 Globemaster III на американските военновъздушни сили, превозващ около 640 души от Кабул до Катар.

Американски войници охраняват периметъра на международното летище в Кабул, Афганистан. В понеделник американските военни и официални лица бяха съсредоточени върху летището в Кабул, където хиляди афганистанци се втурнаха по асфалта и се вкопчиха в американските военни самолети, подготвени за излитане на служители на посолството на САЩ, което затвори в неделя.

На тази снимка се виждат тълпи от хора и задръстване по пътищата в района на летището в Кабул.

Афганистанци се качват върху самолет на летището в Кабул след внезапното превземане на столицата от талибаните и края на 20-годишната война.

Афганистанци се опитват да се качат на американски самолет на летището в Кабул.

Афганистански мигранти на гръцкия остров Лесбос протестират срещу превземането на Афганистан от талибаните. Деца са насядали зад плакат, на който е изписано "Ние казваме "не" на талибаните".

Мъже придружават свой близък афганистанец на граничния пункт Чаман на влизане в Пакистан.

Афганистанци разговарят до постер с лика на избягалия афганистански президент Ашраф Гани на летището в Кабул.

Афганистанският флаг все още е издигнат над президентския дворец в Кабул.

Американският президент Джо Байдън направи изявление, в което отново потвърди, че стои зад решението си за изтеглянето на американските войски от Афганистан. Той каза още, че интересът на САЩ в Афганистан винаги е бил да предотврати терористични атаки на своя територия.

Френски войници охраняват военен самолет на летището в Кабул. Те са пристигнали, за да подпомогнат евакуацията на французи и афганистанци, работили с тях, след като талибаните превзеха страната.