"Не съм убивал животно". Бившият председател на ДАНС отрече да е бракониерствал

Димитър Георгиев

Бившият председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Димитър Георгиев отрече в четвъртък да е извършвал бракониерство заедно с други трима души.

Той беше задържан във вторник вечерта край Симитли заедно със собстеника на футболния клуб „Витоша“ (Бистрица), действащ агент на ДАНС, който е бивш играч на отбора и още един мъж по подозрение, че незаконно са отстреляли диво прасе. Четиримата бяха с две коли и четири ловни карабини.

„Не съм убивал животно. Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам нищо общо с другата кола, в която е открито убитото животно, нито познавам добре хората от нея. Возил съм се в отделен автомобил“, коментира Георгиев пред бТВ.

Според първоначалната информация по случая, когато забелязали полицаите, част от задържаните са изхвърлили стоп патрони и шумозаглушител. При последвалия обиск у тях са били намерени общо 116 патрона.

Информацията за задържането на четиримата беше потвърдена от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който добави, че по случая е образувано досъдебно производство, което се разследва от Окръжната следствена служба в Благоевград.

По данни на прокуратурата, цитирани от БНТ, на този етап няма повдигнати обвинения, тъй като се чакат резултатите от назначената балистична експертиза на оръжието, използвано по време на незаконния лов.

Вижте също Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е задържан за бракониерство