"Любовта е по-силна от страха"

Хора описват сърца със светлините на своите мобилни телефони в подкрепа на вкарания в затвора опозиционен лидер Алексей Навални и съпругата му Юлия.
Екипът на Навални призова гражданите да излязат в дворовете си и да пуснат светлините на своите телефони. Акцията е под надслов "Любовта е по-силна от страха". Някои приемат новия вид протест като отстъпление.

Привърженици на Навалви палят свещи в Омск. Точно в този град Навални получи първа лекарска помощ миналото лято, след като беше отровен с Новичок.

Протестиращи в Омск. Десет дни преди акцията внезапно почина лекар от ръководството на болницата в Омск, в която първоначално се лекуваше руският опозиционер Алексей Навални.

В акцията се включиха и хора в Санкт Петербург, които се разходиха с включени светлини на телефоните си по замръзналата река Нева.

Други от жителите на Санкт Петербург се събраха във вътрешните дворове между жилищните сгради.

Жена държи в ръцете си светещо пластмасово пате близо до Червения площад в Москва. Патето е символ на разкритията за бившия премиер Дмитрий Медведев, че притежава луксозно имение с частно езеро и подслон за водолюбиви птици, каквито са патиците.

В Омск.

Близо до Червения площад в Москва.

Жени протестират в Москва в подкрепа на Навални и жените политически затворнички в Русия.

Жени излязоха на протест и в Санкт Петербург.

На други места в Москва жените носеха цветя и образуваха жива верига в подкрепа на Навални.

Жена в Санкт Петербург протестира в подкрепа на жените политически затворнички и срещу полицейското насилие.

Привърженичка на Навални на ул. "Арбат" в Москва.