"Всички имаме приятели на фронта". Музиканти в помощ на армията

На сцената на операта в Ереван доброволци изработват оборудване за арменската армия.

Ненужни изрезки от платове, дарени от различни фабрики в цяла Армения, се нарязват на малки парчета...

и се вплитат в рибарски мрежи...

за да се получат камуфлажни мрежи. Тази вече довършена мрежа е навита на руло, преди да бъде доставена на арменските войски на фронтовата линия.

Ева Геворгян, която е контрабасистка в Арменския национален филхармоничен оркестър, е една от много елитни музиканти, които извършват своята доброволческа дейност в същата сграда, в която обикновено изнасят своите концерти. Пред Радио Свободна Европа/Радио Свобода Геворгян казва, че на фронта се нуждаят спешно от камуфлажна мрежа. "Не е евтина, а [Армения] няма толкова много пари", казва тя.

Две жени вкарват парченца плат в почти готова камуфлажна мрежа в гардероба на операта в Ереван.

Геворгиян казва, че тя и нейните колеги професионални музиканти "всички имаме приятели на фронта, които чакаме. Ужасно е." И допълва, че млади жени като нея "не могат просто да си стоят вкъщи и да не правят нищо".

Жени работят на сцената на операта на 29 октовмри

Давид Агаянян, който организира използването на сградата на операта, казва пред RFE/RL, че повече от 700 души работят по подобни дейности в 25 обществени сгради в Ереван. Работата в операта е започнала на 24 октомври.

Жени сортират изрезки плат на голямата сцена

Камуфлажните мрежи се използват за прикриване на военни постове и машини. Агаянян казва, че добролците изработват и дрехи, и други принадлежности, от които има нужда на фронтовата линия.

Професионални музиканти работят върху мрежа в гардероба на операта.