С кучета вместо с PCR тест. Как летищата ще разпознават заразените с COVID-19

Служителка на Аерофлот държи куче от кучешкия отдел на летище Шереметиево в Москва. Летището започна да обучава кучета да откриват хора с COVID-19.

Треньор с предпазно облекло обучава куче да открива хора с коронавирус на летище Шереметиево в руската столица.

Породата на кучетата не е определяща за успеха в обучението им да откриват хора, заразени с COVID-19.

Тренировките на кучетата на Шереметиево са в разгара си. Във Великобритания, която също обучава кучета, очакванията са животните да проверяват по около 250 души на час.

Финландските кучета Вало (вляво) и Е.Т., които вече са преминали обучение, седят кротко до треньорите си на летището в Хелзинки.

Кучето Миина, тренирано да открива коронавирус в проби от пристигащи пътници, работи на летището в Хелзинки-Вантаа във Финландия.

Юха Турку пристига от Рига. Той е първият пасажер, който ще бъде "изследван" за коронавирус от Сузана Паавилайнен (вдясно) и нейното куче Коси. Четири кучета търсачи на коронавирус участват в 4-месечната тестова фаза на летището Хелзинки-Вантаа.

Тестова проба се изпраща в манипулационната, докато кучетата започват своята работа по четиримесечната тестова програма на летище Хелзинки-Вантаа.

Коси чака своя ред да започне работа.

Куче по време на обучение в база на Бундесвера в Улмен, близо до Кобленц, Германия.

Куче търсач на експлозиви в базата на Бундесвера в Улмен, където кучетата са обучавани да откриват коронавирус.

Кучето Джо по време на тренировка в Германия.

Треньор от чилийските карабинерос показва кучета, тренирани да откриват COVID-19, по време на демонстрация пред журналисти.

Благодарение на финото си обоняние, кучетата се използват по целия свят за откриване на наркотици, пари или експлозиви. Тези тренирани кучета в Чили могат да различат миризмата на пациентите с COVID-19 от тази на здрави хора.

Проби от COVID-19 за тренировка за кучета в Мезон-Алфор в покрайнините на Париж.

Полицай накисва парчета плат с COVID-19 за тренировката на кучета.

Куче от породата малиноа подава муцуна. То трябва да открие плат, инфектиран с COVID-19, по време на тренировка в Мезон-Алфор, Франция.