Демократите в САЩ официално номинираха Джо Байдън за кандидат-президент

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън вече официално получи номинацията на демократите за Овалния кабинет

Демократическата партия на САЩ официално обяви номинацията на Джо Байдън за президентските избори в страната през ноември. Събитието беше само формално потвърждение, след като вицепрезидентът в мандата на Барак Обама реално спечели номинацията през април.

Делегати на партията, от всеки един от щатите, дадоха подкрепата си за Байдън, като това се случваше чрез конферентни връзки, а не на живо, заради мерките срещу COVID-19. Те излязоха с призиви за излизането от хаоса, който е настъпил с управлението на Доналд Тръмп.

“Благодаря ви много, наистина много. От цялото си сърце. Благодаря на всички, това означава много за мен и семейството ми, ще се видим в четвъртък”, каза Байдън, който ще отправи речта за приемане на номинацията си утре.

В полза на кандидата на демократите говориха бившите президенти Бил Клинтън и Джими Картър, бившите държавни секретари Джон Кери и Колин Пауъл. С подкрепящи речи се включиха дори представители на републиканската партия, сред които беше и съпругата на покойния сенатор Джон Макейн.

“Доналд Тръмп казва, че водим света. Е, ние сме единствената голяма икономика, която утрои ръста на безработицата си. В същото време Овалният кабинет би трябвало да е команден център, а вместо това е буреносен център. Има само хаос”, каза Клинтън.

“Той ще се доверява на дипломатите и хората от нашите разузнавателни служби, а не на ласкателства от диктатори и деспоти. Той ще се изправи срещу нашите противници със сила и опит“, каза бившият държавен секретар Пауъл.

Изборите за президент на САЩ, на които един срещу друг ще се явят Байдън и Доналд Тръмп, трябва да се проведат през ноември.