30 години по-късно. "Ливърпул" официално пак е шампион на Англия

Английският футболен гранд "Ливърпул" официално беше коронасян в сряда за шампион на страната за 19-и път в своята история. Това се случи след 30-годишна пауза от последната титла за мърсисайдци през 1990 г.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп празнува след победата срещу "Челси"

Церемонията по награждаването на футболистите на германския мениджър Юрген Клоп се проведе пред празни трибуни заради мерките за безопасност във връзка с пандемията от коронавирус.

Все пак играчите си организираха подобаващо празненство, за което загряха със зрелищна победа с 5:3 срещу "Челси" в предпоследния кръг от английския шампионат.

Капитанът Джордан Хендерсън вдига първия трофей от Висшата лига в историята на "Ливърпул"

Тъй като това беше последната среща за сезона на клубния стадион на "Ливърпул" - "Анфийлд", след нейния край капитанът на отбора Джордан Хендерсън вдигна трофея на Висшата лига.

Крайните защитници Анди Робъртсън и Трент Александър-Арнолд позират със златните си медали

Това е първата титла за мърсисайдци, откакто английското първенство се провежда в този формат и с това име.

Фенове празнуват 19-ата титла на отбора извън стадиона

Завоювайки златните медали за 19-и път в историята си, "Ливърпул" се доближи до постижението на големия си съперник "Манчестър Юнайтед", който засега води вечната ранглиста с 20 отличия.

Джордан Хендерсън и Мохамед Салах с трофея от Висшата лига

С победата си срещу "Челси" в последния мач на "Анфийлд" мърсисайдци останаха непобедени у дома за трети пореден сезон.

Въпреки че церемонията по награждаването се проведе пред празни трибуни, за нея беше изградена специална сцена, на която капитанът Джордан Хендерсън излезе пръв, за да вдигне след това трофея на Висшата лига.

Спечелвайки титлата в Англия с "Ливърпул", Юрген Клоп стана първият германски мениджър, постигал този упех в историята на английския елитен футбол.