Историята в снимки: Когато падаха паметници

Главата на паметника на руския цар Алексндър III по време на демонтирането му в центъра на Москва. Гигантската статуя е съборена скоро след революцията от 1917 г., когато болшевиките поемат управлението на страната.

Царският двуглав орел е премахнат от арката на Кремъл след болшевишката революция. Орлите са заменени от комунистическите червени петолъчки, които са там и до днес.

Части от статуята на полския крал Владислав II Ягело, разрушена от нацистките войски след инвазията в Полша през 1939 г.

Нацистки войници в очакване на заповед за сваляне на бюста на австрийския канцлер Енгелберт Долфус. Това се случва след анексията на Австрия от нацистка Германия през 1938 г.

Работници премахват табелите на бившата улица "Адолф Хитлер" в Триер, Германия, през 1945 г. след капитулацията на нацистка Германия.
 

Главата на статуята на Йосиф Сталин лежи на улицата в Будапеща. Тя е откачена от тялото по време на Унгарското въстание през 1956 г.

Статуя на деца, носещи цветя, в знак на почит към Йосиф Сталин, е разрушена по време на Унгарската революция.

15,5-метров гранитен монумент на Йосиф Сталин, извисявал се в Прага от 1955 г., е взривен през 1962 г. 
 

Мъж удря статуята на британския политик Сесил Родс в Зимбабве, след като африканската страна, известна по-рано като Родезия, получава независимост от Великобритания през 1980 г.
 
 

Бронзова статуя на албанския диктатор Енвер Ходжа е свалена след антикомунистическата революция, която започва през 1990 г.

Пейзажна снимка на Бамян показва дупка в скалата, където в продължение на векове се издига огромен Буда. Той е разрушен от талибаните през 2001 г. "в съответствие със закона на исляма."

Иракчани влачат съборената статуя на иракския диктатор Садам Хюсеин в Кербала 18 дни след началото на войната в Ирак през 2003 г. 

Покрит с графити монумент на юмрук, смазващ американски военен самолет, издигнат някога в Триполи, Либия. Известната скулптура е свалена по време на гражданската война през 2011 г. и се смята, че сега е в Музея на Либия.

Активисти събарят най-големия монумент на Ленин в Украйна в източния град Харков след анексията на Крим от Русия през 2014 г. 
 

Бунтовниците на Ислямска държава бутат статуя в музея в Мосул, северен Ирак, през 2014 или 2015 г. Мюсюлманските екстремисти унищожават множество антични съкровища с чукове и инструменти в музея, наричайки ги "идолопоклоннически".