"Социалистическа утопия". Изцяло новият град на Ким Чен Ун

Гледка от въздуха над Самджийон - новият град в Северна Корея, който се очаква да стане дом на 4 хиляди семейства. 

Планинският град се намира близо до границата с Китай. Той бе "открит" от Ким Чен Ун на 2 декември. Церемонията отбеляза края на втората фаза на строителство. Пълното приключване е планирано за октомври 2020 г. 

Официални лица от комунистическата партия приветстват Ким по време на церемонията. На заден план е статуята на Ким Чен Ир - вторият лидер на Северна Корея и баща на Ким Чен Ун.

Типичните за Северна Корея масови сцени. Държавната телевизия описа града като "пример за модерен планински социалистически град, въплъщение на модерната цивилизация".

Екзалтирани хора очакват лидера. Според "Ройтерс", Самийджон е построен с безплатен труд от "младежи бригадири", които са били принуждавани да работят по повече от 12 часа на ден в продължение на 10 години. В замяна те получавали правото да следват в университет или да бъдат приети в Партията. 

Церемонията не мина без танци. След като САЩ наложиха санкции на Северна Корея в опит да ограничат ядрената програма на Пхенян, строителството на града е било спирано няколко пъти заради липса на материали. 

Ски пистата над Самийджон. Един от държавните вестници написа, че градът е построен въпреки "най-тежките изпитания" и "невероятни препятствия".

Тази снимка е от септември, когато строителството още продължава. Според някои съобщения, строежите са завършени с правени на място бетонни тухли.

Церемонията включваше и скиори на фона на залеза.

Представители на правителството на Северна Корея инспектират супермаркет в Самийджон.

Топло облечени граждани на Северна Корея наблюдават церемонията. Държавните медии съобщават, че заводи и отделни хора изпращат зимни якета, одеяла и храна, за да помогнат на работниците в новия град. 

Ким Чен Ун по време на откриването на Самийджон. Правителството на Северна Корея обяви, че поставя срок до края на годината на САЩ да решат "какъв коледен подарък искат". През април 2019 г. Ким обяви, че ще чака до края на годината Вашингтон да промени подхода си в ядрените преговори с Пхенян.