Когато Унгария проби дупка в Желязната завеса

Източногерманец развява знамето на ГДР, докато преминава от Унгария в Австрия на 11 септември 1989 г.

Няколко месеца по-рано унгарските граничари започват да разглобяват оградата от бодлива тел по австрийската граница. Премахването на част от оградата през май 1989 г. е символичната първа стъпка към облекчаването на пътуванията на Запад.

Външният министър на Унгария Гюла Хорн (дясно) и неговият австрийски колега Алойс Мок, прерязват оградата край Шопрон на 27 юни. 

Бежанец от Източна Германия чака в колата си пред консулството на Западна Германия в Будапеща на 13 август. През лятото много източногерманци заминават за Унгария с обикновени туристически визи и кандидатстват в консулството за разрешение да влязат в Западна Германия. 

Източногерманци чакат за визи пред консулството в Будапеща на 14 август. 

Източногерманци наблюдават австрийската граница от унгарска наблюдателна кула на 17 август. 

Плакат за Паневропейския пикник, организиран от унгарската опозиция на 19 август. "Пикникът" е планиран като символична среща на германци, австрийци и унгарци на границата между Австрия и Унгария.

Когато източногерманците научават от плакатите за "пикника", стотици тръгват към мястото и събарят оградата към Австрия.

Жена от ГДР прегръща разплаканото си дете, с което са били разделени по време на щурма на границата на 19 август. 

Двойка източногерманци се разхождат покрай бежански лагер край Будапеща на 4 септември. Над 1000 души са приютени в лагера, докато чакат да тръгнат към границата. 

Източногерманци напускат лагера в Будапеща на 10 септември, след като получават разрешение да напуснат Унгария. В полунощ унгарското правителство обявява, че ще отвори границите си за източногермански "туристи" без разрешение от ГДР или СССР. 

Мъж показва току що получения си паспорт от Западна Германия, малко преди да премине границата с Австрия на 10-11 септември. 

Източногерманци пресичат границата при Хегешалом, Унгария, на 11 септември. 

Дете в кола на пункта в Хегешалом. 

Унгарски митничар проверява паспорти на източногерманци на 11 септември.

Бежанци от ГДР се усмихват до своите трабанти след като са влезли в Никелсдорф, Австрия.

Хората се поздравяват до караулката в Никелсдорф. 

Други празнуват с бутилка шампанско пред граничния пункт.

Семейство сваля табелата "ГДР" от колата си след влизането в Клингенбах, Австрия.

Източногерманска кола пред написан на ръка знак за Западна Германия. 

Източногерманци пристигат от Унгария, през Австрия, в бежанския лагер "Хенгерсберг" в Пасау, Германия, на 12 септември. Приблизително 70 хиляди души влизат в Западна Германия само за няколко дни. 

Усмихната двойка с балон с надпис "Добре дошли" в Пасау, Германия, след като са пристигнали с влак от езерото Балатон в Унгария.