Преследване и заблуждаващи маневри. Как се задава въпрос на Пеевски

Делян Пеевски гласува във велинградското село Св. Петка

Тази неделя българските граждани гласуваха на избори за европейски парламент. Традиционно медиите бяха в избирателните секции на повечето от партийните лидери и ключовите фигури в държавната власт и успяха да им зададат въпроси.

Въпросите към един настоящ народен представител и вече избран евродепутат обаче дойдоха след автомобилно преследване и объркване на самия депутат, който помисли журналист за негов избирател. Разбира се, става въпрос за втория в листата на ДПС и настоящ депутат, явил се само един път в парламента, но ползващ постоянна охрана от НСО – Делян Пеевски.

В дена на изборите журналистът от "Дневник" Петя Владимирова и екипът й са във Велинград, където в един от хотелите, пред който дежури полицейска кола, е настанен Пеевски. Сутринта неговият кортеж от 4 автомобила – два на НСО и два без обозначения, тръгва в неизвестна посока.

Журналистическият екип тръгва след колите, които се движат с висока скорост в неясна посока по планинските пътища. В един момент, един от автомобилите забавя хода си и поема в различна от останалите посока. Медийният екип обаче бързо усеща номера и се връща на правилния път като достига до секцията, в която Пеевски гласува точно когато той е в изборната стаичка.

Така за пръв път от няколко години народният представител отговори на журналистически въпрос на публично място.

„Защо предпочитате в Европейския парламент, г-н Пеевски, а не в нашия“, попита Петя Владимирова, на което получи недвусмислен отговор: „Аз и в нашия предпочитам, и в европейския“. Възможност за повече въпроси обаче нямаше.