Връзки за достъпност

Извънредни новини

Обвиняемият за убийството на мъж в София направи самопризнание пред съда и остава в ареста


Обвиняемият за убийството Веско Вълчинов в Софийския градски съд.
Обвиняемият за убийството Веско Вълчинов в Софийския градски съд.

Веско Вълчинов, обвинен за убийството на мъж, чиито останки бяха намерени в шахта в София през уикенда, призна, че е извършил престъплението.

Това стана по време на разглеждането на мярката му за неотклонение в Софийския градски съд (СГС) в сряда. Магистратите потвърдиха постоянния му арест.

Преди ден Софийският районен съд (СРС) задържа за постоянно и втория обвиняем по случая – Константин Суботинов, който е обвинен, че е укрил останки от трупа на жертвата на различни места в София и на Витоша.

Според разследващите 41-годишният Кристиан Пеев е бил убит в ранните часове на 8 срещу 9 август с удар с гира по главата, след което тялото му е било разчленено. Престъплението е извършено в жилище на Вълчинов на столичната ул. „Георги Раковски“.

„Съжалявам за това, което се случи. Разкайвам се за деянието си и се признавам за виновен за това, че съм нанесъл удара“, каза обвиняемият като извършител пред СГС, добавяйки, че е извършил убийството в състояние на афект.

Служители на съдебната охрана водят Веско Вълчинов към съдебната зала.
Служители на съдебната охрана водят Веско Вълчинов към съдебната зала.

По думите му след това е изпаднал в паника и се е обадил на свой приятел, който му е предложил да разчленят трпа и да го укрият на различни места в опит да прикрият престъплението.

Версията на полицията е, че Вълчинов е дължал на Пеев 2000 лв. и двамата са имали планове за бизнес с криптовалута, които не са се реализирали. Затова разследващите смятат, че мотивът за убийството е финансов.

Защитата на Вълчинов твърди, че той не е участвал в разчленяването на тялото, а това е било направено изцяло от другия обвиняем по делото.

Съдът прие, че по случая има достатъчно уличаващи данни срещу предполагаемия убиец, както и че има опасност той да се укрие или да извърши престъпление, ако излезе на свобода. Затова Вълчинов беше оставен за постоянно в ареста. Това определение може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Вълчинов беше задържан на слизане от Витоша, където беше отседнал в хотел след убийството. По думите му пред съда в сряда той не е имал намерение да се укрива там, а само да обмисли случилото се.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG