Връзки за достъпност

Извънредни новини

Три минути: Вълка спасява незаконния си хотел. Радев се похвали, че е спрял изпращането на посланик в Украйна


Събарянето на незаконния хотел на Вълка започна през април
Събарянето на незаконния хотел на Вълка започна през април

Добро утро. Най-важното днес:

  • Радев срещу Ненчев
  • Как воюва ДПС в Шумен
  • Недялков продаде ПИК

Президентът Румен Радев каза, че е отказвал да одобри назначаването на бившия военен министър Николай Ненчев за посланик в Украйна. България няма посланик в Киев повече от 2 години. Радев твърди, че правителството на Николай Денков “настойчиво” му е предлагало Ненчев.

По-късно обаче бившият премиер Денков отрече да е участвал в процедури по предлагането на Ненчев за посланик, предаде БТА.

Какво се случва в тази ситуация с коалицията “Продължаваме промяната - Демократична България”? Гледайте разговора на Генка Шикерова с Божидар Божанов, който е новото лице на “Демократична България” в парламента. Ако все още сте пропуснали, абонирайте са за канала на Свободна Европа в YouTube, за да не изпуснете нито едно интервю. Ако пък сте на път, може да слушате интервюто и в Spotify.

Колко голяма е властта на ДПС

ДПС се цепи, но въпросът е как. Не точно така, както изглежда от София. В някои райони ДПС-Пеевски воюва за контрол на големите предприятия. Чрез тях може да управлява гласовете на хората. В това му помагат ту държавата, ту ГЕРБ. Не пропускайте тази история от Шумен.

Премахването на обявените за незаконни сгради в държавното ловно стопанство "Искър" е спряно. Сградите бяха построени от "Био майнинг" на Румен Гайтански-Вълка. Сега фирма на име "Форест трол" завежда дело в Перник и спира събарянето. Не пропускайте и тази история, описана от колегите в “Медиапул”.

Изпратете този бюлетин и на ваши познати, ако вие го намирате за интересен. Препоръчайте им да се абонират и те.

Камала Харис

Американската вицепрезидентка Камала Харис си осигури подкрепата на нужното мнозинство делегати на Демократическата партия, които да я издигнат за кандидат-президент на САЩ.

Само за ден тя стана фаворитка. Привлече подкрепата на ключови демократи и събра милиони долари дарения. Все пак Камала Харис още не е официално издигната за президент. Ето какво предстои.

Директорката на американската служба Сикрет сървис Кимбърли Чийтъл призна, че агенцията се е „провалила“ в защитата на Доналд Тръмп при опита за убийство срещу него.

Брюксел лиши Унгария от престиж в ЕС заради "дипломацията" на Орбан. Срещата на външните министри на Европейския съюз през август ще се проведе в Брюксел вместо в унгарската столица Будапеща.

Няколко панаира

Община Варна не е имала право да прехвърля 29% от акциите на „Международен панаир Пловдив“ на частно дружество, след като ѝ бяха прехвърлени от втория кабинет на Бойко Борисов. Това става ясно от решение на Софийския градски съд

Сайтът ПИК, който публикува спорна информация, има нов собственик, съобщи досегашният притежател Недялко Недялков. Той е продал изданието на Светослав Кантарджиев, с когото и в миналото са работили заедно. Досегашният собственик казва, че оттук нататък ще се занимава с „нови обществени проекти“.

Изчезване на националните държави, край на либералната демокрация и "светът, който вече не е същият". Коментатори по медиите се специализираха да предупреждават българските зрители, че краят не света е тук. Всичко това води до уязвимост и склонност към масова паника - препоръчвам ви анализа на Стефан Попов.

Последвайте ни във Viber, за да получавате директно на телефона си всяка важна история.

Човек на деня

Негов риф е най-добрият китарен риф. Малцина са виждали наистина лицето му, но трудно може да се сбърка музиката, която излиза изпод пръстите му. Слаш е британец, но и един от най-добрите американски музиканти. Той е на 59, вече не пуши, но не спира да свири. Той е Човек на деня на Свободна Европа.

Можехте да прочетете всичко това преди всички останали - абонирайте се за бюлетина "3 минути" и ще го получавате рано сутрин в пощата си.

Хубав ден,

Иван Бедров

  • 16x9 Image

    Иван Бедров

    Иван Бедров е директор на българската служба на Радио Свободна Европа. Има над 25 години опит в български и международни медии, сред които бТВ, БНР, Клуб Z, Дойче веле и Радио Свободна Европа.

Форум

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG