Връзки за достъпност

Извънредни новини

Надиграха ли Борисов и Пеевски Христо Иванов


Съдебната реформа, която беше една от основните цели в работата на Христо Иванов от години, приключи с гръм и трясък. Конституционният съд отмени промените в основния закон, които целяха да ограничат правомощията на главния прокурор и да прокарат реформа в прокуратурата и Висшия съдебен съвет. Съдът обаче остави отнетите правомощия на президента да съставя служебно правителство.

Това се случва на фона на тежка политическа криза и нестабилност в България. В понеделник президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на най-малката парламентарна група в парламента „Има такъв народ“. Но шансовете те да сформират редовен кабинет с настоящото разпределение на силите в Народното събрание са малки.

Най-вероятно ни очакват седмите предсрочни избори в рамките на три години през тази есен. Но има ли реален шанс нещо да се промени?

Гост на Генка Шикерова е Христо Иванов - председател на „Да, България“, но вече в оставка. Той напусна, след като коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, в която участваше партията му, загуби хиляди избиратели на последните избори. Надиграха ли го Делян Пеевски от ДПС и Бойко Борисов от ГЕРБ? Гледайте.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

XS
SM
MD
LG