Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Няма данни". МВР отрича отговорност за смъртта на преследван шофьор в Стара Загора


Полицейски коли. Илюстративна снимка.
Полицейски коли. Илюстративна снимка.

Към момента Министерството на вътрешните работи "няма категорични данни", че смъртта на преследван от полицията мъж е настъпила вследствие от действия на полицаите.

Това каза на брифинг в Стара Загора директорът на местната полиция Лазар Христов. Изказването му идва след проверка на случай, при който 58-годишният Пламен Пенев почина при арест след преследване в града. Той е бил преследван от полицаите след сигнал, че заплашва деца с нож.

"Никой служител не излиза на пътя с идеята да убива. Няма категорични данни, че смъртта на лицето е вследствие на действията на наши служители", каза той.

Полицаят добави, че по време на преследването Пенев се е предизвикал общо четири пътни инцидента, а след последния колата му не е могла да продължи.

Полицаите го извеждат от колата и му слагат белезници. Тогава той получава конвулсии и умира.

По случая продължават да текат проверки на МВР и прокуратурата.

Случаят със смъртта на Пенев идва броени дни след като МВР уволни четирима полицаи заради полицейското насилие на протеста срещу Българския футболен съюз (БФС) на 16 ноември 2023 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG