Връзки за достъпност

Извънредни новини

Обвиненият за катастрофата с две жертви на бул. "Сливница" е осъден на 6 години затвор


Адриан Антонов (в средата)
Адриан Антонов (в средата)

Шофьорът, обвинен за катастрофата на столичния бул. "Сливница", е осъден на шест години затвор, съобщи Софийският градски съд (СГС) в четвъртък.

Новината идва, след като през май 2023 г. 18-годишният тогава Адриан Антонов предизвика катастрофа, при която загинаха 24-годишна жена и 23-годишен мъж. Инцидентът предизвика няколкократни протести на мястото.

Според решението на съда на Антонов е отнето и правото да управлява моторни превозни средства за срок от 9 години.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд - София.

Според обвинението Антонов не е намалил скоростта, приближавайки пешеходна пътека. Той ще трябва да плати и разходите по делото.

Според закона на Антонов се полагат между 3 и 15 г. затвор. Съдът е сметнал за смекчаващи вината обстоятелства младата възраст на извършителя, разкаянието, чистото съдебно минало и добрите характеристични данни, пише "Дневник". Посочени като утежняващи вината обстоятелства са двойно превишената скорост и младата възраст на загиналите.

Катастрофата е една от много подобни инциденти в столицата, при които са загивали хора. Един от най-нашумелите такива случаи през последните години беше през 2022 г., когато две жени бяха убити при катастрофа на столичния бул. "Черни връх". Подсъдимият Георги Семерджиев получи 20 години затвор на първа инстанция.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

XS
SM
MD
LG