Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата даде на съд полицайката, обвинена, че е помогнала на Георги Семерджиев


Георги Семерджиев
Георги Семерджиев

Софийската районна прокуратура предаде на съд бившата полицайка Симона Радева, обвинена, че е помогнала на осъдения Георги Семерджиев да се укрие.

Новината дойде, след като по-рано тази година Апелативният съд в София потвърди присъдата от 20 г. затвор за Семерджиев за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофата на бул. „Черни връх“ през юли 2022 г. Тогава загинаха две жени. По данни на полицията той се е движил със скорост от близо 200 км в час.

Според прокуратурата Радева, в качеството си на младши инспектор-полицай към Първо районно управление на СДВР, е осигурила метална стълба, с която Семерджиев се е изкачил до терасата на жилището си, където се е укрил веднага след катастрофата. Така Радева е помогнала да бъде осуетено наказателното преследване срещу него.

По досъдебното производство са разпитани 18 свидетели, назначени са експертизи и са приобщени веществени доказателства и документи.

По-рано при разследването прокуратурата установи още, че Семерджиев е шофирал без валидна шофьорска книжка и е имал следи от дрога в кръвта.

Това не е първото провинение на Семерджиев. Той е криминално проявен, с отнета шофьорска книжка и е санкциониран десетки пъти за различни нарушения на Закона за движение по пътищата. Към момента на катастрофата е и подсъдим за нанасяне на телесна повреда.

По-рано стана ясно, че между 2008 и 2022 г. са му били издадени 48 акта и 6 фиша за различни нарушения на пътните правила. МВР установи 40 полицаи, които са му помагали през годините.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG