Връзки за достъпност

Извънредни новини

Загинал и ранени след пожар в дом за възрастни хора в Банкя


Пожарът в Банкя
Пожарът в Банкя

Един човек загина, а още поне трима са ранени след пожар в дом за възрастни хора в Банкя. Един от ранените е приет в болница „Пирогов“ с 5% изгаряния.

бТВ съобщава, че малко преди 15 ч. в сряда е пламнал пожар на третия етаж в сграда в центъра на Банкя, в която се е помещавал хоспис. На място са били изпратени по три екипа на пожарната и Спешна помощ.

„Домът е в частна къща. Той не е нито общински, нито държавен. Не мога да ви кажа какъв е този дом. Те се лицензират от социалното министерство, няма информация от тях. Пожарът е загасен много бързо. Пожарникарите са реагирали на втората-третата минута и реално са се справили доста бързо. Този, който е починал, явно е бил възрастен и трудноподвижен човек“, каза пред БНР кметът на Банкя Рангел Марков.

По думите на Марков по време на пожара в дома е имало само четирима души.

Очаквайте подробности.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG