Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Въображението на журналиста". Как Гардиън приписа на Мария Бакалова критични думи за Тръмп


Българската актриса Мария Бакалова
Българската актриса Мария Бакалова

„Един от най-злите хора на нашето време - Мария Бакалова за Доналд Тръмп и за ролята на Ивана в „Стажантът“. Това беше заглавието, с което британският Гардиън публикува интервю с българската актриса.

Всичко звучи достоверно, а и логично предвид предишната работа на Бакалова. Заглавието обаче се оказва подвеждащо.

Бакалова получи номинация за Оскар във втората част на сатиричния „Борат“. Един от най-запомнящите се моменти във филма беше изобличаващата сцена с българската актриса и адвоката на Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулияни.

Сега Бакалова е в ролята на бившата съпруга на Тръмп – Ивана в продукция, която показва младия и неуверен бизнесмен. Филмът излиза в навечерието на изборите за президент на САЩ.

Гардиън е едно от авторитетните издания във Великобритания.

Само няколко часа след публикуване на интервюто от екипа на актрисата публикуваха опровержение и са изпратили пълен запис от интервюто до медията.

„Заглавието, което се появи в The Guardian (UK) по повод на интервю, дадено от Мария Бакалова, която играе ролята на Ивана Тръмп във филма „Стажантът“, е плод на въображението на журналиста Емин Санер и не отговарят на истината“, казват от екипа на Бакалова.

Думите на Бакалова се оказаха насочени към Рой Маркъс Кон. Той е адвокат на Тръмп във времето, в което се развива действието във филма.

Веднага след опровержението от Гардиън промениха заглавието и сложиха друг цитат на Бакалова – „Хората са многопластови“.

За какво е филмът „Стажантът“

Стажантът разказва за ранните години на Доналд Тръмп в бизнеса с недвижими имоти през 70-те и 80-те години на 20 в. Негова дясна ръка и съветник тогава е Рой Кон – адвокат и бивш прокурор, който става известен с близките си връзки и участието в екипа на сенатор Джоузеф Маккарти. Това се случва във времето, в което Маккарти постепено започва да губи влиянието си, след като дълги години оглавява кампанията за преследване на потенциални привърженици на комунизма и шпиони на СССР.

Лентата с режисьор Али Абаси беше наречена „евтина, клеветническа и политически отблъскваща“ от самия Тръмп.

„Този филм излиза точно преди президентските избори и се опитва да навреди на най-великото политическо движение в историята на тази страна“, написа Тръмп в собствената си социална мрежа Truth Social.

Той също така нарече „човешки боклук“ хората, които са свързани с продукцията.

Доналд Тръмп е кандидатът на Републиканската партия на президентските избори в САЩ, които ще се проведат в началото на ноември.

Негов опонент на изборите ще бъде настоящата вицепрезидентка на страната Камала Харис от Демократическата партия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG