Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Светлината на прожекторите". Дженифър Лопес, която винаги се води от любовта


Дженифър Лопес
Дженифър Лопес

Танцьорка, актриса, певица. Тя е всичко това, но и много повече. Въпреки всичките ѝ успехи обаче, за нея най-важна винаги остава любовта. Тя е Дженифър Лопес или както феновете ѝ я наричат - Джей Ло.

Още от малка знае, че иска да бъде суперзвезда. Започва с танците и киното, а след това се утвърждава и на музикалната сцена. Сега тя е една от най-известните латино изпълнителки. Тя е Дженифър Лопес и на 24 юли става на 55 години.

Дженифър Лопес е родена през 1969 г. в Бронкс, Ню Йорк. Родителите ѝ са имигранти от Пуерто Рико - баща ѝ е компютърен специалист, а майка ѝ е учителка.

Когато на пет години започва да посещава уроци по пеене и танци. Тогава харесва различни музикални жанрове, главно афро-карибски ритми като салса, меренге и бачата, както и популярна музика като поп, хип-хоп и R&B. Макар да обича музиката, филмовата индустрия също ѝ е интересна.

"Винаги съм била певица и танцьорка и винаги съм искала да бъда и актриса. За мен всичко това е просто едно нещо", казва Лопес.

Докато е в гимназията, тя участва в сценични мюзикъли, а на 16-годишна възраст дебютира и в киното с роля във филма "Моето малко момиче" (1986 г.).

Дженифър Лопес на "Мет гала", 6 май 2024 г.
Дженифър Лопес на "Мет гала", 6 май 2024 г.

Телевизионният пробив на Лопес идва през 1990 г., когато влиза във "Fly Girls" - хип-хоп танцьорки, които участват в комедийното шоу "In Living Color".

През следващите години тя играе рамо до рамо с известни актьори като Робин Уилямс и Джак Никълсън, самата Лопес обаче остава встрани от прожекторите.

Това се променя през 1997 г., когато излиза филмът "Селена", в който Лопес играе певицата Селена Куинтанила-Перес. За ролята си в него тя е номинирана за "Златен глобус".

"Трябва да помниш стойността на своята индивидуалност - че имаш да предложиш нещо специално и различно, което никой друг не може да предложи", казва тя за успехите си.

През 1999 г. Лопес влиза и в музикалната индустрия, като издава първия си албум "On the 6". Той става платинен и ражда хитове, сред които и "Let's Get Loud". Две години по-късно излиза и вторият ѝ албум.

В личен план за Лопес едно от най-важните неща винаги е била любовта.

"Най-много се страхувам да остана сама, от което според мен се страхуват много изпълнители. Именно затова търсим светлината на прожекторите - за да не сме сами, да сме обожавани. Да сме обичани, за да искат хората да са около нас", казва тя.

През 2003 г. тя участва във филма "Трудна свалка" заедно с Бен Афлек. Двамата се влюбват, по-късно се сгодяват, а тя посвещава третия си музикален албум на връзката им. От там е и известната ѝ песен „Jenny from the Block“.

В началото на 2004 г. те се разделят, а няколко месеца след това тя се омъжва тайно за продуцента Марк Антъни, с когото има две деца.

"Впускам се в любовта, защото вярвам в нея, но когато нещата не се получават, трябва да поемеш отговорност", казва Лопес.

Дженифър Лопес и Бен Афлек в края на 2023 г.
Дженифър Лопес и Бен Афлек в края на 2023 г.

През 2010 г. излиза романтичната комедия "Резервен план" (2010 г.) с нейно участие, а по-късно Лопес е съдийка в телевизионното шоу за таланти American Idol.

През следващите години тя участва и в няколко други филма, сред които "Очаквай неочакваното", "Съседското момче", "Втори шанс" и "Да свалиш Уолстрийт", за който получава номинация за "Златен глобус".

Въпреки многото успехи Лопес среща и трудности по пътя си.

"Имало е моменти, в които не съм искала повече да бъда себе си. Отстрани може и да е изглеждало, че животът ми е бляскав и вълнуващ, но аз бих разменила мястото си с всеки", казва тя.

Освен киното, музиката и танците Лопес се занимава и с многобройни бизнес проекти, включително модна марка и линии за парфюми и грижа за кожата.

През 2022 г. Лопес се омъжва за Бен Афлек, а две години по-късно издава втория си албум, посветен на него - "This Is Me...Now". Същата година излиза и филм със същото име, в който тя разказва за своето търсене на любовта.

"Всички сме имали голяма любов и неуспешни любовни връзки. Аз просто съм най-голямата романтичка", казва Лопес.

  • 16x9 Image

    Павела Костова

    Павела Костова е журналистка в Свободна Европа от 2023 година. Завършила е бакалавърска степен "Журналистика" в Новия български университет. 

Форум

XS
SM
MD
LG