Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бившият съдружник на Доган в ТЕЦ "Варна" го гони от резиденциите в Росенец и Бояна


Резиденцията в Росенец на Черно море
Резиденцията в Росенец на Черно море

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган следва да напусне както резиденцията си в парк „Росенец“ край Бургас, така и тази в квартал „Бояна“ в София. Това се казва в съобщение до медиите, изпратено в четвъртък от бившия съдружник на Доган Данаил Папазов.

Малко по-късно от пресцентъра на ДПС-Доган публикуваха видео, заснето пред имота в "Бояна", в което казаха, че неизвестни лица гонят служителите на къщата на Доган. Самият Доган не е коментирал случващото се до момента.

Новината идва само дни след като почетният лидер на ДПС по документи загуби контрола върху резиденциите си в "Росенец" и "Бояна".

В същото време той беше отстранен и от ръководството на ТЕЦ „Варна“, където беше съдружник с Папазов. Преди това собствеността на централата също беше сменена и делът на Доган в нея падна до нула.

Това се случва на фона на разрив в ДПС между Доган и един от съпредседателите на партията - Делян Пеевски, който е санкциониран за корупция от САЩ и Великобритания.

Политическата борба между двамата през последните седмици се пренесе и на терена на бизнеса. С отнемането на ТЕЦ „Варна“ Пеевски вероятно лишава Доган от активи за десетки милиони, написа „Капитал“.

Сега бившият съдружник на Доган Данаил Папазов изпрати прессъобщение, че е собственик на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, които пък са собственици на имотите в "Росенец" и "Бояна".

"Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне", пише в съобщението до медиите.

Същата вечер от ДПС-Доган казаха, че в момента неизвестни лица "с един хвърчащ документ" извеждат служителите на Доган от резиденцията му в "Бояна".

"Това е груба форма на самоуправство", казаха от ДПС-Доган и призоваха президента Румен Радев, премиера Димитър Главчев, МВР и ДАНС да се намесят.

От години Доган ползва резиденциите в "Росенец" и "Бояна", като провежда в тях и част от партийните си срещи. Във вторник, например, от пресцентъра на ДПС-Доган разпространиха снимки от заседание, което изглежда се е провело в имота в "Бояна".

На въпросното заседание беше взето решение Делян Пеевски и близки до него депутати и членове на партията да бъдат изключени.

Пеевски излезе с позиция, в която отхвърли решенията и ги определи като "противоуставни".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG