Връзки за достъпност

Извънредни новини

Жена е убита с чук. Задържан е мъжът, с когото е живяла загиналата


Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Мъж е убил жена си с чук, съобщи БНТ. Извършителят е установен и задържан, казаха от МВР. Установено е, че той е живеел с жертвата на семейни начала. Жената е на 22 години.

Сигналът за инцидента е получен около един часа сутринта в неделя. Дневник съобщава, че по неофициална информация мъжът се е укрил до магазин в района на инцидента, но е бил заловен от полицията и е направил пълни самопризнания.

Домашното насилие е системен проблем в България. Няма официална статистика на жертвите, но от началото на годината случаите на жени, убити в условията на домашно насилие са повече от 10.

По данни на МВР нараства броят на регистрирани сигнали за физическо и психическо домашно насилие.

В края на юни бившият шофьор на ведомствената болница на МВР Орлин Гигов беше задържан за убийство в условията на домашно насилие. Преди това той многократно е пребивал жените, с които живее и това е било известно.

В края на юли 35-годишен мъж в Пазарджик беше задържан по подозрения, че е намушкал с нож и убил бившата си приятелка. Според разследващите задържаният умишлено е умъртвил 29-годишната жена, а най-вероятната причина за убийството е ревност.

През лятото на 2023 г. в страната имаше вълна от протести по повод насилието срещу Дебора Михайлова в Стара Загора, която беше обезобразена с макетен нож. Народното събрание отговори, като прие дългоочаквани промени в Закона за защита от домашното насилие.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG