Връзки за достъпност

Извънредни новини

Хроника на доброто. Дарителите по време на пандемия

Тук публикуваме имена на хора, фирми и организации, които даряват средства за борба с коронавируса. Пишете ни на svobodnaevropa@rferl.org и ние ще предадем и на други за това.

Аптечна верига "Гален" дари респиратор на стойност 40 000 лева на болницата в Хасково.

"Крина" ще дари 3000 кг. хранителни продукти на лекарите, борещи се с коронавируса на първа линия.

Модис България дари висококачествени маски за лице за многократна употреба на повече от 10 болници, здравни институции и фондации. Общата стойност на дарението е 20 000 лева.

"М-Газ" дари 20 000 лева на Община Русе​ за подпомагане на лечебните заведения в града. Средствата ще бъдат използвани за покриване на възникналите извънредни медицински нужди във връзка с пандемията от коронавирус.

Аресгаз ЕАД дари сумата от 50 000 лева на Министерство на здравеопазването за борба с коронавируса.

Ивайло Пандов, собственик на фирма "Панда ИП", дари 160 000 лева на Военномедицинска академия в София. Със средствата ще бъдат закупени респиратори и ехограф.

Ново Нордиск дари 20 000 лева на Министерство на здравеопазването за борба с коронавируса.

NEPI Rockcastle Group дари 50 000 лева на фонд "Обединени срещу COVID-19". Със събраните от фонда средства ще бъдат финансирани български юридически лица – неправителствени организации, социални предприятия, читалища, лечебни заведения, общини и микро/малки бизнеси, които ще предоставят подкрепа за най-уязвимите групи, засегнати от пандемията.

Мобилният оператор "Теленор" дари 20 компютъра на сдружение "Граждански инициативи – Ловеч". Те са предназначени за деца и младежи от центровете за настаняване от семеен тип на територията на община Ловеч.

ЕКО България дари 100 000 лева на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна" в София и на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Свети Георги" в Пловдив.​ Със средствата ще бъдат закупени дихателни апарати и друго медицинско оборудване.

Проф. Николай Михайлов, председател на Надзорния съвет на "Трейс Груп Холд" АД, дари медицинска апаратура на стойност 22 750 лева на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" в Стара Загора. Проф. Михайлов се включи и с 30 000 лева в благотворителната кампания на Община Стара Загора и сдружение "Брат за брата".

Kaufland България дари 10 000 лева на Българската хранителна банка. Със средствата ще бъде подпомогната дейността на организацията, която в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните събира и складира хранителни стоки с кратък срок на годност и ги разпределя до хора в нужда.

"Тобо Груп" дари 15 000 лева на Министерство на здравеопазването за борба с коронавируса.

eMag дари 92 000 защитни маски на стойност над 100 000 лева на Военномедицинска академия София.

Орбико България дари 120 000 лева на Министерство на здравеопазването. Със средствата са закупени три респиратора и 4000 защитни шлема. Респираторите са предоставени на УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ", Военномедицинска академия в София и УМБАЛ "Георги Странски" в Плевен. Защитните шлемове са разпределени между 50 болници в цяла България.

"Девин" ЕАД дари на Община Девин 10 000 лева за закупуване на медицинско оборудване за болницата в града и тестове за диагностика на​ коронавирус.

"Девин" ЕАД дари на Българския Червен кръст 101 232 бутилки вода на стойност над 53 000 лева. Те са предназначени за болници в страната, за доброволците на хуманитарната организация, както и за уязвими хора.

ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" дари 100 000 лева на фонд "Обединени срещу COVID-19". Събраните по фонда средства ще се използват за финансиране на проекти за преодоляване на здравните и социални последици от пандемията в цялата страна.

Българската търговска верига BulMag дари респираторен апарат за дихателна реанимация на болницата в Шумен.

Националната асоциация на строителните предприемачи дари 100 000 лева на Министерство на здравеопазването за подпомагане на болниците в битката срещу коронавируса.

Заредете още

XS
SM
MD
LG