Връзки за достъпност

Извънредни новини

Климатичните преговори в Мадрид не постигнаха споразумение за въглеродните емисии


25-ата климатична конференция на ООН продължи рекордно дълго
25-ата климатична конференция на ООН продължи рекордно дълго

Продължилите рекордно дълго климатични преговори в Мадрид завършиха в неделя без постигнато споразумение по един от основните въпроси – как да бъде регулиран световният пазар за въглеродни емисии. Решението по тази тема бе отложено за следващата климатична конференция на ООН догодина в Глазгоу.

Дискусиите продължиха през последните две седмици като работата на делегатите дори бе удължена с два дни повече от предвиденото. В крайна сметка представителите на близо 200 държави приеха декларации, призоваващи за по-амбициозно намаляване на парниковите газове и за подпомагане на по-бедните държави, търпящи последиците от климатичните промени.

Окончателният документ от преговорите, които трябваше да приключат в петък, напомня на държавите да спазват поетите ангажименти за климатичните цели до 2030 г. колкото е възможно повече през идната година, допълва ДПА. Чили председателстваше преговорите, които се наложи да бъдат преместени в Мадрид заради антиправителствените протести в страната.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG