Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Влиянието на Цветанов е преувеличено". Първият коментар на Бойко Борисов на резултатите от изборите


Бойко Борисов
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов е доволен от работата на партийните структури, а отсъствието на Цветан Цветанов от кампанията не е проблем. Това беше първият коментар на министър-председателя на резултатите от вчерашните евроизбори.

"Очевидно, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов, видяхте - изтеглих го назад, структурите си работят, евродепутатите са ни в пъти, в класи по-добри от тези от другата страна. Те въобще една европейска тема не повдигнаха", заяви Борисов пред журналисти в Габрово.

Борисов благодари на избирателите, че са подкрепили ГЕРБ въпреки критиките от страна на президента Румен Радев. "При прякото участие на президента срещу нас в полза на БСП, това искате да коментирам. Ето, коментирам. И въпреки всичко, благодаря на хората, че не се подведоха по тази злоба, тази жлъч. ГЕРБ победи на изборите въпреки цялата злоба, изсипала се върху нас", коментира Борисов, цитиран от БНР. „Никой не ме изненада, изненада ме злобата. Просто все едно играха за последно, прекрачиха всички граници“.

ГЕРБ печели европейските избори с 30,94% от гласовете, а БСП остава втора политическа сила с 24,24%. Това показват резултатите при обработени 75,2% от протоколите, съобщи Централната избирателна комисия (ЦИК)

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG