Връзки за достъпност

Извънредни новини

Лютви Местан е обвинен за катастрофа със загинало бебе


Лютви Местан.
Лютви Местан.

Лидерът на партия ДОСТ и бивш председател на ДПС Лютви Местан е обвинен за причиняване на катастрофа, при която е загинало 6-месечно момиченце и са ранени 9-годишният му брат и техните родители.

Политикът е освободен от ареста срещу гаранция от 10 000 лв., като му е наложена забрана да напуска страната, съобщиха в понеделник от прокуратурата.

Катастрофата стана в неделя, когато според първончалните данни от разследването шофиран от Местан „Фолксваген“ отнема предимството на БМВ при излизане на главен път в Кърджалийско. Следва удар между двете коли, при който загива малкото дете, а другите трима пасажери в БМВ-то са ранени.

Местан е обвинен за причиняването на телесна повреда или смърт при управление на превозно средство и нанасяне на значителни имуществени вреди. Ако вината му бъде призната от съда, лидерът на ДОСТ може да получи до 4 години затвор в най-тежката хипотеза.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Мери, която свири на пиано, за да се научи да чува
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00
XS
SM
MD
LG